WeCreativez WhatsApp Support
Hallo, mijn naam is Ritesh.
Vragen of opmerkingen? Stel ze dan hier.

Vriendschapsringen

Ringen zijn niet alleen prachtige sieraden, ze hebben ook een sterk symbolische betekenis – vooral op het gebied van relaties. Er zijn drie belangrijke soorten ringen in een relatie:

  • De vriendschapsring
  • De verlovingsring
  • De trouwring

De trouwring heeft natuurlijk te maken met het huwelijk.
De ring symboliseert de eeuwige trouw die twee partners elkaar beloven op een hele mooie manier met zijn oneindige ronde vorm.

De ringen: waar zijn ze voor?

Een verlovingsring komt voor de trouwring.
Deze ring geven partners elkaar op het moment dat ze verloofd raken, om de trouwbelofte die ze elkaar gedaan hebben weer te geven.
In de verlovingstijd werkt een stel samen naar het huwelijk toe en de verlovingsring wordt dan ook om de andere hand gedragen dan de trouwring later wordt.

Tot slot de vriendschapsring.
Dit is voor veel mensen een minder bekend gebruik, maar ook de vriendschapsring is een prachtig symbool waarmee partners elkaar trouw en een mooie relatie beloven.
De naam ‘vriendschapsring’ is misschien wat misleidend, maar het is een ring die gegeven wordt in de periode dat een stel al wel weet dat ze voor altijd samen willen blijven, maar wanneer een verloving nog niet aan de orde is voor bepaalde of onbepaalde tijd.

Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat het stel nog te jong is om aan trouwen te willen of kunnen denken – je kunt op jonge leeftijd de ware al wel gevonden hebben, maar over het algemeen wachten mensen met trouwen liever totdat ze oud genoeg zijn om deze keuze bewust te kunnen maken en om een stabiel inkomen te hebben waarmee de bruiloft betaald kan worden.
Ook kan het zijn dat de partners helemaal niet willen trouwen om praktische redenen of vanuit principe.

De vriendschapsring is dus een symbolische ring waarmee partners elkaar eeuwige trouw beloven, zonder dat er direct een bruiloft aan zit te komen.