WeCreativez WhatsApp Support
Hallo, mijn naam is Ritesh.
Vragen of opmerkingen? Stel ze dan hier.

Tijd spenderen met elkaar

U herinnert zich wellicht wel toen u voor het eerst verliefd was.
Alles leek nieuw en spannend, je kon uren met elkaar kletsen of nieuwe, spannende dingen te proberen.
Echter, na verloop van tijd, wanneer de drukte toeneemt kunnen kinderen, veeleisende banen, lange reistijden, verschillende hobby’s en andere verplichtingen kan het moeilijk zijn om tijd met elkaar hebben.
Het is van ontzettend belang voor je relatie om tijd te maken voor elkaar.
Als u geen tijd maakt om samen te genieten van elkaars aanwezigheid, kan dat uw relatie breken.

Eenvoudige manieren om weer je relatie te laten bloeien

Probeer vaker tijd voor elkaar te vinden. Ook tijdens de drukke en stressvolle tijden kan een paar minuten samen zijn elkaar verbinden en helpen jullie band sterk te houden.

Zoek iets dat je graag met elkaar doet, of het nou een gedeelde hobby, dansles, dagelijkse wandeling is, of samen zitten met een kopje koffie in de ochtend.

Probeer iets nieuws samen. Het doen van nieuwe dingen samen kunnen een leuke manier om verbinding te maken en de relatie interessant te houden zijn.
Het kan zo simpel zijn als proberen van een nieuw restaurant of een dagtocht naar een plek waar jullie nog nooit eerder zijn geweest.

Koppels zijn vaak plezierig en speels vroeg in een relatie. Vaak is het zo dat naar mate men langer een relatie heeft, dit speels gedrag kan vergeten worden.
Het gevoel van humor behouden en speels zijn met elkaar kan goed werken tegen stress, in slechte en moeilijke tijden, en je door problemen heen slepen.

Probeer je te focussen op plezier samen

Probeer te denken aan speelse manieren om je partner spontaan te verrassen, denk bijvoorbeeld aan een leuke filmpje samen, of een mooi bos bloemen.
Leer van de “speel experts”. Spelen met huisdieren of kleine kinderen kunnen je echt helpen in contact te komen met je speelse kant.
Als het is iets wat je samen doet, leer je ook meer over je partner en hoe hij of zij plezier heeft.

Maak er een gewoonte van samen lachen wanneer je kunt. De meeste situaties zijn niet zo somber als ze lijken te zijn wanneer u hen benaderen met humor.

Leren hoe om opnieuw te spelen

Een beetje humor en speelse interactie heel veel helpen om gespannen situaties te verlichten en helpen u de zonnige kant van zaken te bekijken. Als je het gevoel hebt dat je niet weet hoe je je speelse kant naar buiten moet halen, lees hier dan meer erover (engels), en leuke manieren om deze vaardigheid onder de knie te krijgen.

Stop nooit met communiceren

Goede communicatie is een essentieel onderdeel van een gezonde relatie. Als mensen stoppen met goed communiceren, stoppen ze ook met relativeren, en tijden van verandering of stress kan een goede communicatie verbreken. Zolang u communiceert, kunt u effectief werken aan het probleem dat u dwars zit.

Leer je partner aan te voelen

Iedereen is een beetje anders als het gaat om hoe we het beste informatie ontvangen.
Sommige mensen kunnen beter zien, horen, aanraken. De reactie van je partner kan anders dan de uwe zijn. Neem de tijd om signalen van je partner te leren kennen, en zorg ervoor dat u uw eigen signalen ook laat zien. Een voorbeeld is van liefdevolle communicatie is een korte massage na een stressvolle dag terwijl de andere bijvoorbeeld graag zou willen praten tijdens een warme kopje thee.

We communiceren ook veel zonder dat we onze mond gebruiken.
Non-verbale signalen, zoals oogcontact, lichaamsbewegingen of het aanraken van iemands arm-kan meer zeggen dan woorden. Om een relatie goed te laten werken, moet elke persoon signalen kunnen verzenden en ontvangen. Het leren begrijpen van lichaamstaal kan je beter helpen te begrijpen wat je partner probeert te zeggen. Denk goed na over wat je wilt verzenden aan je partner, en als wat je zegt overeenkomt met wat je voelt. Als je zegt: “Ik voel me goed,” maar daarbij wegkijkt, dan laat je lichaam je zien dat je je eigenlijk niet goed voelt.

Ervan uit gaan is niet altijd goed

Als je elkaar al een tijdje kent, mag u ervan uitgaan dat uw partner heeft een vrij goed idee van wat je denkt en hoe je je voelt. Echter, kan uw partner geen gedachten lezen. Terwijl je partner wel enigszins een idee kan hebben hoe je je voelt, is het veel beter om jouw behoeften direct duidelijk te maken om verwarring te voorkomen. Uw partner kan iets aanvoelen, dat hoeft niet zo te zijn wat je nodig hebt. Het is namelijk zo dat kunnen mensen veranderen, en dat wat hij 5 jaar geleden verlangde, bijvoorbeeld, kan heel anders zijn dan nu. Er de gewoonte in krijgen in het uiten van jouw behoeften helpt je weer in moeilijke tijden.

Gebruik je zintuigen om stress onder controle te houden

Als je niet rustig en geconcentreerd te werk gaat, zult u niet in staat zijn om effectief te communiceren. De beste manier om stress te verminderen is snel en betrouwbaar te werk gaan door middel van de zintuigen.

Ontdek hier onze relatieringen