WeCreativez WhatsApp Support
Hallo, mijn naam is Ritesh.
Vragen of opmerkingen? Stel ze dan hier.

We all deserve happy relationships, and we all deserve to be happy within ourselves

Soms kunnen problemen in een relatie te complex zijn voor een koppel om eraan te kunnen werken. In dit geval is het belangrijk om te vragen om hulp buiten deze relatie.

Er zijn een aantal mogelijkheden, zoals:

  • Relatietherapie: Het is een grote investering in tijd en energie, en het nakomen van deze verplichting is van groot belang voor positieve verandering, maar relatietherapie is een goede manier om de meningsverschillen op te lossen. Beide partijen moeten dit wel willen en moeten eerlijk kunnen communiceren wat zijn of haar behoeften zijn. Ook moeten beiden bereid zijn aan te kunnen wat er aan de hand is en dit willen oplossen. Het is ook belangrijk dat beide partners zich goed voelen met de therapeut.
  • Spirituele advies. Sommige mensen kunnen er goed aan doen door spirituele advies te krijgen van iemand vanuit een religieuze hoek, zoals bijvoorbeeld een pastoor, imam of rabbi. Dit helpt vaak bij relaties waar men dezelfde religie aanhangt en vaak ook een goede relatie hebben met de geestelijke leider.
  • Sommige mensen hebben individuele therapie nodig. Gespecialiseerde hulp kan soms goed zijn voor een persoon. Bijvoorbeeld als iemand een dierbare heeft verloren bij het verwerken van van de verdriet. Als jouw partner hulp nodig heeft denk niet dat je gefaalt hebt bij het bieden van hulp. Niemand kan perfect geven wat de ander nodig heeft en de juiste hulp kan goed zijn voor de relatie.