WeCreativez WhatsApp Support
Hallo, mijn naam is Ritesh.
Vragen of opmerkingen? Stel ze dan hier.

Een sterke, gezonde relatie kan een van de beste zijn wat je overkomt in jouw leven. Goede relaties verbeteren allerlei aspecten van je leven, verbeteren jouw gezondheid, je geest, en je relaties met anderen.
Indien de relatie niet werkt, kan het ook een geweldige sleur zijn.
Relaties zijn een belangrijke investering.
Hoe meer je erin investeert, hoe meer je terug krijgt.

Deze tips kunnen helpen om een gezonde relatie sterk op te bouwen, of relatie en vertrouwen weer te repareren als de relatie beschadigd is.

Hoe kun je een relatie versterken?

Ieder relatie is uniek, en mensen komen bij elkaar om verschillende redenen. Maar er zijn een aantal dingen die goede relaties met elkaar gemeen hebben. Het kennen van de basisprincipes in een gezonde relatie helpt ze betekenisvol te houden, bevredigend en spannend te houden, zowel in goede en in slechte tijden

Wat maakt een liefdesrelatie gezond?

• Blijf betrokken met elkaar. Sommige relaties komen te zitten in vreedzame akkoord, maar zonder een echte band met elkaar en samenwerking.
Hoewel het stabiel lijkt op het van buiten, is er toch geringe betrokkenheid en communicatie en dit vergroot de afstand van elkaar.

Als je een keer met je partner wilt praten over iets belangrijks, kan de verbinding en begrip verwateren.

• Door de conflicten heen slepen. Sommige koppels praten dingen te rustig uit, terwijl anderen hun stem verheffen en hartstochtelijk oneens kunnen zijn met elkaar.
De sleutel in een sterke relatie, is om niet bang te zijn voor een conflict.
Je hebt een veilige ruimte nodig om je zelf uit te drukken zonder dat je je bang hoeft te maken voor vergelding. Je zult ook in staat moeten zijn om conflicten zonder vernedering, degradatie of aan te dringen te kunnen oplossen.

• Het houden sociaal contact. Niemand kan voldoen aan al onze behoeften, en te veel verwachtingen van iemand kan veel ongezonde druk op een relatie zetten. Het hebben sociaal contact kan niet alleen je sociale netwerk versterken, maar brengt ook nieuwe inzichten en stimulans in de relatie.

• Communicatie. Eerlijke, directe communicatie is een belangrijk onderdeel van elke relatie.
Als beide partners zich prettig voelen met het uiten van hun behoeften, angsten en verlangens worden vertrouwen en verplichtingen worden versterkt. Non-verbale signalen, lichaamstaal, zoals oogcontact of afstand, of het aanraken van iemands arm- zijn van cruciaal belang voor de communicatie.

Houd intimiteit in constant en levend

Intimiteit is een fundamenteel onderdeel van het menselijk bestaan.
Wetenschappelijke studies over baby’s hebben aangetoond dat het belang van regelmatige, liefdevolle aanraking goed zijn voor de hersenontwikkeling. Deze dingen niet eindigen in de kindertijd.

Leven zonder fysiek contact met anderen is een ook eenzaam leven.

Studies hebben aangetoond dat iedere keer als de oxytocinepeil verhoogd wordt een hormoon dat binding en gehechtheid wordt beïnvloedt.

In een vaste relatie tussen twee volwassen partners, is geslachtsgemeenschap is vaak een van de belangrijkste van de relatie.
Toch is geslachtsgemeenschap niet de enige methode fysieke intimiteit in een relatie.

Regelmatige knuffelpartijen of zoenen zijn even belangrijk.

Rekening houden met wat je partner wilt. Terwijl aanraking is een belangrijk onderdeel van een gezonde relatie, is het belangrijk om wat tijd te nemen om erachter te komen wat je partner echt leuk vindt.
Ongewenste aanrakingen of ongepaste avances kan de andere persoon gespannen maken en dit is precies wat je niet wilt.